OVERZICHT POSTS & ACTIVITEITEN

Vakantie kan een helend effect hebben op mantelzorgers, maar de stap effectief zetten is vaak geen evidentie. Verschillende verenigingen organiseren daarom vakanties die écht op maat zijn van mantelzorgers en hun zorgvragers.

Ben je van Aalst en zit je met een probleem of een vraag, maar weet je niet goed waarheen? Of wil je wel eens een buur helpen, maar weet je niet goed hoe je daaraan begint? Of wil je gewoon de Burenverbinder leren kennen en waar onze Zorgzame Buurt voor staat? Spring binnen op de zitdag van Burenverbinder Debbie. Tijdens...

Swipe met vrijwilliger Mike doorheen digitale probleempjes! Wil jij ook zo graag meepraten wanneer het over "What's App" gaat? Wil jij ook wel graag eens een leuke foto delen? Heb jij moeite om soms digitaal bij te benen? Jij bent zeker niet de enige!

Zelfzorg. Hét woord van de laatste jaren. We beklimmen met z'n allen de steile berg die het maatschappelijk leven voorstelt. Zorgzame Buurten Aalst wil jullie van de nodige tools voorzien, zodat je goed (of nóg beter) voorbereid op pad kan.

We zoeken altijd nog burenhelpers in Centrum-Aalst. Wie zich inzet als vrijwilliger, is meestal gezonder dan wie dat niet doet, blijkt uit studies. Maar vrijwilligerswerk is vooral verrijkend. Wie goed doet, voélt zich goed. Want als je zorg draagt voor anderen, help je ook jezelf.

Dinsdagavond 27 juni 2023 organiseren we een inspiratieavond voor professionelen rond Zorgzaam en Buurgericht werken, samen met Eerstelijnszone Regio Aalst . We nodigen de zorg-of welzijnsprofessionals uit van Aalst-Centrum om op deze avond om samen met andere professionals in gesprek te gaan over wàt een zorgzame buurt is en wat dat precies kan...